Jim Rogers ångrar inte att köpa Bitcoin men varnar regeringar förbjuder kryptovalutor

Den kända investeraren Jim Rogers, som grundade Quantum Fund tillsammans med miljardärinvesteraren George Soros, beklagar nu att han inte köpte bitcoin. Men han är fortfarande orolig för att regeringar kan förbjuda bitcoin om det blir en livskraftig valuta.

Jim Rogers ‚Bitcoin Regret

Jim Rogers sa i en intervju med Real Vision den här veckan att han önskade att han hade köpt Bitcoin Lifestyle för flera år sedan. Rogers är George Soros tidigare affärspartner och medgrundare av Quantum Fund och Soros Fund Management.

Han tror att obligationer är i en bubbla och förväntar sig att priserna på guld och silver kommer att skjuta i höjden. När det gäller bitcoin sa han:

Jag önskar att jag hade köpt bitcoin. Jag kommer att påpeka att många kryptovalutor redan har försvunnit och gått till noll. Vi hör alla om bitcoin. Vi hör inte om de dussintals som inte finns längre.

Priset på bitcoin har ökat med cirka 54% i år, 612% sedan början av förra året och 1 152% sedan början av 2019. BTC-priset är för närvarande 46 577 dollar då det överträffar tidigare rekordhöjder flera gånger i år. att skriva med ett börsvärde på 871 miljarder dollar, baserat på data från marknader.Bitcoin.com.

Jim Rogers varnar regeringen förbjuder kryptovalutor

Men Rogers tänker fortfarande på att regeringar inte låter kryptovaluta blomstra om den lyckas som en valuta. I juni förra året rapporterade news.Bitcoin.com att den veteraninvesteraren varnade för att regeringar kommer att stoppa kryptovaluta medan de diskuterar bitcoin som pengar.

Under sin intervju med Real Vision den här veckan citerades han:

Om bitcoin någonsin blir en lönsam valuta istället för ett handelsfordon kan de förbjuda det. Regeringar vill inte förlora kontrollen. De gillar sitt monopol. Tror du att de kommer att säga, ‚OK, här är amerikanska dollar, och de finns på datorn, men om du vill använda något annat kan du det‘? Det är faktiskt inte min erfarenhet av regeringar någon gång i historien.

Populär TV-personlighet och bitcoin-förespråkare Max Keizer har förutspått att när BTC-priset når $ 50 000 kommer Rogers att gå all-in på bitcoin, liksom Shark Tanks Mark Cuban och guldfel Peter Schiff.

Medan Rogers nu ångrar sitt beslut att inte investera i bitcoin tidigare insisterar Schiff fortfarande på att kryptovalutans värde kan sjunka till noll. Ändå har han erkänt att det också kan nå $ 100K. Rogers är inte heller säker på den amerikanska dollarn. I september förra året förutspådde han slutet på dollarnas dominans.

Rogers är inte den enda personen som har varnat för att regeringar stoppar kryptovaluta. Harvard-professor Kenneth Rogoff har upprepade gånger sagt att regeringar och centralbanker aldrig kommer att tillåta bitcoin att gå mainstream och han tror att de kommer att vinna. Dan Nathan, grundaren av Risk Reversal Advisors, sa att den amerikanska regeringen inte kommer att fortsätta att tillåta företag som Elon Musks Tesla att ersätta dollar i sina balansräkningar med bitcoin.

En annan investerare som starkt varnade för tillsynsmyndigheter som kommer hårt ner på kryptovalutor är Shark Tank-stjärnan Kevin O’Leary, aka Mr. Wonderful. ”Vuxna män kommer att gråta när det händer. Du kommer aldrig att se en förlust av kapital som det någonsin i ditt liv. Det kommer att vara brutalt, sade han. Men han ändrade sig efter godkännandet av två bitcoin-börshandlade fonder (ETF) i Kanada. O’Leary är nu bitcoin-investerare och tror att kryptovalutor är här för att stanna.